וראות אחרי ניתוח לב

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב פתוח

16/01/2011 | 12:22 | מאת: מאיה

שלום. יש לי כמה שאלות בבקשה בקשר לניתוח לב פתוח לסגירת חור :- 1. האם לאחר הניתוח צריכה לקפיד להימנע מזיהום?? 2. אם יש סיכוי שיקרה זיהום במקום הניתוח או בעצם ?? 3. האם אקבל הנחיות והוראות לאחר ניתוח ??

למיה השלומות, זיהומים אינם ממלצים, לא לפני ולא אחרי התיקון. זיהומים בניתוחים אלה נדירים ביותר. אחרי הניתוח , בסיום האשפוז, את אמורה לקבל הסברים והנחיות. לטווח הארוך המעקב הוא על ידי הקרדיולוג. באסותא אני מבצע ניתוחים אלה גם בפתיחת בית החזה מהצד, ואז עצם החזה אפילו לא מעורבת , שלא לדבר על היתרון האסתטי. בברכה פרופסור סמולינסקי

מנהל פורום ניתוחי לב פתוח