שאלה

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב פתוח

14/01/2011 | 11:09 | מאת: סוזי

שלום . אני בת 18 אני אמורה לעבור ניתוח לב פתוח לסגירת חור בין הפרוזדורים ולתקן חיבור ורידי ריאה.. האם לאחר ניתוח כזה אני לא יכולה לעבור ניתוחים אחרים כמו ניתוח לטיפול בשיניים עם הרדמה כמובן ??? עוד שאלה בבקשה האם החומר שמשתמשים בו כדי לסגור את החור מבעלי חיים מחזיק מעמד לכל החיים כלומר שנים רבות או שצריך להתערב בעוד מספר שנים??? תודה

הניתוח אמור לתת תיקון מלא, ולהחזיק כול החיים . הוא אינו מפריע לשום טיפול רפואי או ניתוח בהמשך. הטלאי בו משתמשים יכול להיות מרקמה של גוף החולה עצמו ( פריקרד) , מחיה ( עגל) או סינתטי ( גורטקס), ואין זה משנה כלל. הוא יכול להושטת דרך פתיחת חזה רגילה( מקדימה) או פתיחת חזה מהצד ( משיקולים אסתטיים, כי הצלקות נסתרת על ידי קפל השד). פרופסור סמולינסקי

מנהל פורום ניתוחי לב פתוח