ניתוח לב

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב פתוח

17/10/2009 | 14:56 | מאת: מירה ג

שלום פרופ' סמולינסקי , אבי אמור לעבור ניתוח לב - מעקפים.מדוע הקרדיולוג לא טיפל בבעיה כבר בצינטור, והיה חוסך לו ניתוח לב פתוח? תודה מראש .

למירה השלום, הקרדיולוג המצנטר מחוייב לשלום החולה,אביך, ולבחירת הטיפול הטוב והבטוח ביותר לבעייתו.במידה והוא מוצא הצרות בעורק המאיימת לגרום לאוטם בלב, הוא יכול להרחיבה עם בלון ולתמוך בתומכן- Stent . הוא יכול להפנות לניתוח.בהתאם לממצאים המדוייקים אצל אביך, הוא יכול לחשוש שהסיכון בטיפול על ידי תומכן גבוה, והתוצאה לא תהיה אופטימלית, ואז הוא מפנה לניתוח. במצבו של אביך, הוא החליט שהתוצאה הטובה ביותר עבור אביך, הן מבחינת הסיכון והן מבחינת יעילותה לטווח ארוך, תתקבל בניתוח.כיום, כאשר ניתוחי המעקפים הם עניין שבשגרה,והסיכון בהם במקומות טובים נמוך מאחוז אחד(הצלחה של 99% לפחות), הרי ההפנייה לניתוח מכוונת לטובת החולה. בברכה, פרופ' ארם סמולינסקי

מנהל פורום ניתוחי לב פתוח