אפשרות לשחזור אחרי למפקטומיה שכוללת הפטמה

דיון מתוך פורום  שחזור שד

22/12/2015 | 21:48 | מאת: תמר

שלום רב, אני בת 43, לאחרונה אובחנתי עם DCIS בשד שמאל (על רקע טיפול קרינתי שקבלתי לפני 19 שנים). ללא סיפור משפחתי או נשאות ל- BRCA. מסקירת MRI וממוגרפיה- יש האדרה לאורך duct שאורכו כ- 8 ס"מ מהפטמה כלפי מטה. האפשרויות שהוצגו לי ע"י כירורג השד בביה"ח הן - כריתה מלאה (שימור העור למעט הפטמה) עם שחזור מיידי של שד שמאל או למפקטומיה כולל פטמה לאחר סימון ואזהרה שיתכן שאאלץ להכנס לניתוח שני באם לא יהיו שוליים נקיים. נאמר לי ע"י הכירורג שהוא ממליץ על כריתה מלאה כי בכריתה חלקית לא ניתן יהיה למלא הנפח שיצא והשד כולו "יתכווץ" והמראה לא יהיה יפה כפי שניתן לצפות משחזור. האם קיימת אפשרות לשחזור במקרה הנ"ל (אחרי שתגיע תשובה שהגידול הוצא במלואו? כמה זמן לאחר הניתוח של הכריתה ניתן לבצע השחזור בהנחה שאאלץ לקבל גם 5 שבועות של קרינה? מה האופציה שצפויה לתת התוצאה האסתטית ביותר? תודה

תמר יקרה, התוצאה הקוסמטית לאחר כריתה חלקית תלויה בגורמים רבים ובראשם גודל הגידול, מיקומו בשד וגודלו של השד. ככל שהגידול גדול יותר והשד קטן יותר התוצאה הקוסמטית תהיה ירודה יותר. עליך להתייעץ עם פלסטיקאי שיבחן את התוצאה הצפויה בשתי האופציות וישוחח עימך עליהן. שני דברים שעליך לדעת: לאחר ההקרנות לא ניתן יהיה לבצע תיקון עם שתל סיליקון בשל סיכון גבוה להתכווצות קופסית. יחד עם זאת, אם הגידול לא יצא בשלמות בניתוח תמיד ניתן (לפני ביצוע ההקרנות) להמשיך לכריתה מלאה ושחזור עם שתל סיליקון. פני לפלסטיקאי כיון שבכל אופציה שתבחרי מעורבותו הכרחית. בהצלחה!!

מנהל פורום שחזור שד