הזרקת שומן לאחר שחזור דו"צ

דיון מתוך פורום  שחזור שד

09/03/2014 | 21:13 | מאת: גלית

שלום רב, הנני בת 38, נשאית brca1 . ב-1.7.13 עברתי כריתה מניעתית ושחזור של השדיים ( עם שתלי סיליקון ורצועות אלודרם). היום הייתי בביקורת לקראת שיחזור פטמה והרופא הציע לי לעבור תהליך של שאיבת שומן מצידי המותן ולהזריק לשדיים על מנת לשפר את המראה וזאת במכשיר body jet . יש לי כמה שאלות על טיפול זה: 1. האם הזרקת השומן תפריע בזיהוי גידולים סרטניים? 2. למיטב הבנתי כתוצאת לוואי של הזרקת השומן לפעמים נוצרים גושים קטנים שצריך להסירם, איך מוציאים אותם ובמה זה כרוך? 3. האם יש סיכונים כלשהם לבריאות השד? 4. כמה חודשים אחרי ניתן לעשות את שחזור הפטמה? 5. האם התהליך נעשה בהרדמה מקומית או מלאה? האם כרוך בכאב וזמן החלמה? תודה חמה מראש, גלית.

גלית יקרה, הזרקת שומן היא פרוצדורה נפוצה מאד לאחר כריתת שד משמרת עור ביחוד בנשים רזות עם שכבת שומן תת עורית דקה. אני מבצעת הניתוח בהרדמה כללית קצרה כדי לחסוך מהאשה את הכאב שבזריקות הרדמה מקומית אך ניתן לבצע הניתוח גם תחת הרדמה מקומית. הניתוח אינו כואב במיוחד. את צפויה להרגיש כאב כמו לאחר מכה באיזור השאיבה. את צפויה לחזור לעבודה ולשגרת יומך לאחר מספר ימים. שחזור פטמה יכול להעשות כשלושה חודשים לאחר מכן. למיטב ידיעתי אין כל מחקר המצביע על כך סכנה לבריאות השד בניתוח הזרקת שומן לאחר כריתה מלאה. באשר לאיזורי ההתקשות הקטנים. מדובר בנמק שומני- מצבורי שומן קטנים שלא מקבלים די אספקת דם ולכן הם מתקשים. בדרך כלל הם לא דורשים הוצאה אך במידה שכן, הניתוח יעשה דרך חתך על פני העור והוצאה של האיזור הקשה. האיזור הקשה יכול להראות בממוגרפיה כהסתיידויות, אך רופא רדיולוג מנוסה בבדיקות שדיים בדרך כלל יודע להבדיל ללא קושי באיזורי הסתיידויות לאחר הזרקת שומן לעומת הסתיידויות החשודות לממאירות. יחד עם זאת, את מכניסה עוד משתנה למשוואה ולפעמים גם אונקולוגים ואנשי מקצוע מנוסים מוטרדים מאיזורי ההתקשות הללו ויתכן שתצטרכי לעבור בדיקות נוספות או ניקורים לצורך אבחון מדוייק של הגושים. לסיכום, במידה ויש בהזרקת השומן כדי לשפר בצורה משמעותית תוצאת השחזור הייתי תומכת בה. יחד עם זאת, אם אין הכרח, הייתי נמנעת. מקווה שעזרתי... בהצלחה.

11/03/2014 | 15:27 | מאת: גלית

לד"ר משולם, תודה מאד חמה על תשובתך הרגישה והמקיפה. עזרת מאד בהתלבטות ובהבנה טובה יותר. גלית.

מנהל פורום שחזור שד