שחזור שד מותחן/אלודרם

דיון מתוך פורום  שחזור שד

20/11/2013 | 23:06 | מאת: דנה ט

שלום, הינני בת 30,עברתי למפקטומי עם חתך אקסילרי בבית השחי אחד בו הוצא הגידול וכן הוצאו שלוש בלוטות זקיף לבדיקה. ב 25.9.13,בעוד כשבוע מתחילה כימו.הבלוטות נמצאו נקיות וגודלו של הגוש היה 0.8 לאחר התייעצות עם שני אונקולוגים,שניהם המליצו לי לעבור את הניתוח לאחר סיום הכימו בעיקר בגלל גילי הצעיר וההיסטוריה המשפחתית-הניתוח יהיה במקום ההקרנות. אני חושבת על ניתוח דוצ להוריד את מפלס החרדה,סיכוי לסרטן חדש בשד בריא וכן לטובת סימטריה. מבנה גופי רזה ויש לי שד קטן-האם ניתוח עם מותחן הוא האופציה היחידה או שתל ואלודרם? האם התוצאות נראות טבעיות? האם קופח משתתפות בהוצאות ניתוח כזה גם כפרטי? אודה להתייחסותך. תודה!!

הי דנה, שחזור שד עם שתל ואלודרם הוא אופציה אפשרית להערכתי במצבך, למרות שלא ניתן לקבוע זאת באופן מוחלט מבלי לראותך. אלודרם אינו בסל הבריאות ואינו במימון קופות החולים. הביטוחים המשלימים של קופות החולים מממנים חלק מעלותו. עליך לברר מול הקופה שלך מה מידת ההשתתפות שלה בניתוח פרטי מסוג זה. בהצלחה!

מנהל פורום שחזור שד