השתל הסתובב

דיון מתוך פורום  שחזור שד

02/05/2013 | 20:17 | מאת: סיג

שלום, אני אחרי כריתה וניתוח שלישי לשחזור (בפעם הראשונה-כריתה ושחזור נוצר זיהום, בפעם השניה הוכנס בקר ובפעם השלישית הוחלף הבקר). לצערי לא הייתי מספיק אחראית וחזרתי מהר מידי להתעמלות (ספיציפית קיקבוקס) - התוצאה - השתל הסתובב. האם יש טיפים כיצד ניתן באופן עצמאי לסובב השתל חזרה לצורתו ומיקומו הנכון? תודה רבה

הי סיגל, לא ניתן לסובב השתל ללא ניתוח נוסף. כמה דברים שיפחיתו הסיכון לסיבוב חוזר של השתל: 1. בניתוח יש להסיר את חלקה הקדמי של הקופסית העוטפת את השתל כיון שהקופסית מונעת מהשתל להדבק לרקמות שסביבו. 2. בסיום הניתוח יש להשאיר נקז שיוציא הנוזלים מהכיס הניתוחי וכך תתאפשר אחיזה טובה יותר של השתל ברקמות. 3. חזיית ספורט הדוקה וטובה לפחות לששה שבועות יום ולילה. 4. מניעת פעילות גופנית מאומצת בששת השבועות שלאחר הניתוח. בהצלחה.

מנהל פורום שחזור שד