סרומה לאחר ניתוח להחלפת שתלים בחזה

דיון מתוך פורום  שחזור שד

27/12/2012 | 20:01 | מאת: ענת

שלום רב, עברתי ניתוח להחלפת שתלים לאחר שבבדיקת MRI אובחן כי יש קרע בשתל בשד ימין. לאחר כשבוע אובחן כי שד ימין נפוח וגדול פי 1.5 משד שמאל, הרופא אמר שיש לי סרומה. ושלא נתקל במקרה כמו שלי. הפתרון שהוא מציע לעשות לי דיקור עם סרום קטטר ולנקז את הנוזל. הבעיה שלרופא אין אולטרסאונד ויש סיכון שיפגע לי בשתל, הרופא טוען שהסיכון מזערי כי יש נוזל רב לפחות 150 CC והסיכוי שיפגע בשתל מזערי.האם לקחת סיכון ואם לא מה לעשות במקרה כזה?

הי ענת, ניקור הסרומה עם קטטר פלסטיק אכן היא פרוצדורה יחסית בטוחה ולא צפויה לפגוע לך בשתל. פלסטיקאים מנתחי שדיים מיומנים בסוג זה של ניקור והסיכון הוא באמת נמוך מאד. בהצלחה.

מנהל פורום שחזור שד