איך לבחור ניתוח

דיון מתוך פורום  שחזור שד

24/12/2012 | 17:56 | מאת: ריקי

שלום ד"ר אני בת 42 לפני כחצי שנה התגלה גוש בצד שמאל 12-14 ממ ובלוטה נגוע בבית שחי 8ממ עם תאים אפיטלאליים.סוג הגידול טריפל נגטיב.המליצו לי להתחיל בטיפולים כימוטרפיים בסונור הגוש נעלם ובלוטה גם. בסיום טיפולים צריך לעבור ניתוח.LOMPACTOMY או כריתה מלאה של שד או אפילו דו צדדית. מאוד מבולבלת ומתקשה להחליט. אנא עזרי לי להבין מה לעשות. תודה

הי ריקי, לצעריהשאלות שאת שואלת חורגות מתחומי הפורום לשחזור שד. אנסה לסייע לך ככל הניתן. ראשית עלינו לדעת אם הכירורג מאפשר לך את הבחירה בין כריתה חלקית והקרנות לבין כריתה מלאה. במידה ובמבחינה אונוקלוגית את יכולה לעבור כל אחד משני הניתוחים עלינו לשאול כמה שאלות נוספות: 1. האם במידה ותעברי כריתה מלאה את צפויה לעבור הקרנות לשד בנוסף להקרנות לבית השחי? אם התשובה חיובית ואת צפויה לעבור הקרנות לשד גם במידה ותעברי כריתת שד מלאה, יש מקום להעדיף כריתה חלקית.הקרנות לאחר כריתה מלאה ושחזור עם שתל סיליקון עלולות להביא בסבירות גבוהה לתוצאה אסתטית ירודה. 2. שאלות נוספות: מה גודלו של השד שלך, מהו גודלו של האיזור המוסר ובאיזה מיקום היה הגוש בשד? כאשר השד קטן והגוש הוא גדול ביחס לרקמת השד שתשאר ביחוד אם מיקום הגוש הוא בחלקו התחתון של השד או מאחורי הפטמה, כריתה חלקית בלבד יכולה להשאיר עיוות משמעותי של השד. במצבים כאלו ההמלצה היא לכיון כריתת שד מלאה.ישנה אפשרות לערב פלסטיקאי במצב של כריתה חלקית ולנסות למנוע את העיוות שבכריתה חלקית על ידי ניתוח הנקרא אונקופלסטיקה אך כיון שעברת טיפולים כימים טרם לניתוח האופציה הזו אינה מומלצת וכריתה מלאה מתאימה יותר. תשובות אלה הן כלליות מאד ולא יכולות להחליף יעוץ מסודר. עליך לקבוע פגישה עם פלסטיקאי משחזר שדיים ולאחר שתבדקי על ידו תוכלו ביחד לגבש החלטה באשר לסוג הניתוח והשחזור המתאים לך. בהצלחה!!!

26/12/2012 | 14:28 | מאת: ריקי

תודה רבה על התשובה המקיפה

מנהל פורום שחזור שד