כריתה ושחזור

דיון מתוך פורום  שחזור שד

22/10/2009 | 18:16 | מאת: אני

שלום, לפני 6 וחצי שנים עברתי למפקטומי ללא כריתת בלוטות למעט בלוטת הזקיף, כימו והקרנות, הוצאתי את הרחם והשחלות, ואני נשאית של הגן BRCA1 . השתקמי והמשכתי במעקבים הנחוצים. בימים אלו התבשרתי לצערי כי בבדיקת אמ אר אי התגלה גוש חדש ממאיר מאותו סוג שהתגלה לפני מס' שנים (קרצינומה) באותו שד בגודל סנטימטר ללא חשד שעבר לבלוטות. שאלתי: אומנם קיבלתי חוו"ד ממנתח ידוע אך איני סומכת על דעתו מכיוון שלאחר חיפוש מהיר באינטרנט נתגלה לי כי רבות הנשים שעברו אצל הפלסטיקאי שעובד עימו ניתוחים וסבלו מזיהומים רבים. האם להסתמך על דעתו של של המנתח הכירורגי או לפנות תחילה לייעוץ נוסף בבית החולים? אני עומדת בפני דילמה האם לכרות כריתה מלאה ולשחזר את 2 השדיים באותו ניתוח או שעלי לכרות ולחכות משך זמן מסויים לפני השחזור? בנוסף, איני יודעת אם תוכל למסור לי מידע זה,אך..האם אוכל לקבל שמות של מנתחים עימם אוכל להתייעץ? תודה רבה מראש.

26/10/2009 | 09:57 | מאת: ד"ר רוני מוסקונה

שלום לך תודה על פנייתך, הופעת גידול חדש בשד שכבר עבר הוצאת גידול והקרנות(6 שנים) אינה נדירה ואני רואה המון נשים עם בעיה כזו. לאור העובדה שאת נשאית של הגן וכבר סבלת משני גידולים ממאירים בשדיים-אחד שהופיע למרות טיפול מונע בקרינה. אני ממליץ על כריתה מונעת של שתי השדיים עם שיחזור מיידי. אני מזמין אותך להתייעצות אצלנו ברמב"ם ובאותה הזדמנות נפגיש אותך גם עם כירורגי כללי שיתן לך חוות דעת נוספת! מקווה שעזרתי ד"ר רוני מוסקונה

מנהל פורום שחזור שד