האם זו קפסולה?..

דיון מתוך פורום  שחזור שד

30/10/2012 | 07:35 | מאת: ענבל

שלום רב, לפני כשנה בדיוק, עברתי כריתת שד כפולה עם שחזור מיידי של שתלי סיליקון. (הליך מניעתי, לאחר מציאת dcis, והמצאות בקבוצת סיכון כתוצאה מהקרנות לאיזור בית החזה לפני 15 שנה). ההחלמה היתה בסדר גמור ויש לציין שלפני כ-3 שבועות הייתי בביקורת אצל המנתח והכל היה תקין. לפני יומיים שמתי לב, כי מעל השד השמאלי ישנה טיפה התקשות וממש טיפונת נפיחות. זה לא משהו שנראה לעין, אך אני מרגישה זאת במישוש. האם זאת הווצרות קפסולה? הבנתי שישנן דרגות של קפסולות, ולכן אשאל האם כל הווצרות קפסולה מצריכה טיפול והתערבות כרורגית והאם יש בזה סכנה בריאותית?

הי ענבל, התכווצות קופסית בד"כ מתבטאת בשד נוקשה באופן דיפוזי. יחד עם זאת יתכנו איזורים קשים יותר וקשים פחות. אכן יש דרגות שונות של התכווצות קופסית והדבר אינו מצריך התערבות כירורגית אלא במצבים בהם המצב מטריד את האשה אסתטית או תפקודית. אין בכך סכנה בריאותית. איזור קשה תת עורי חדש שהופיע תחת העור מצריך בדיקה אצל הכירורג המטפל לצורך איבחון. קבעי תור לכירורג המנתח שלך והתייעצי עימו בשאלה. בהצלחה!

מנהל פורום שחזור שד