ביצוע פג במקום זונדה

דיון מתוך פורום  אלצהיימר

28/07/2018 | 12:20 | מאת: סבטה

שלום רב לכולם. אמי בת 86 דימנטית נמצאת בבית אבות . לפני 3 שבועות הוחלט עי" צןןת בית האבות להחדיר לה צינור הזנה כי היא לא היתה אוכלת מספיק וירדה במשקל. וכנראה שזה עקב בעיות בליעה. מאז שהוחדרה הזונדה היא היתה פעמיים בבית חוךים עקב דלקת ראות כנראה בגלל השביצעה אספרציה. אני מבינה שעם זונדה היא לא תוכל להישאר השאלה שלי בקשר לביצוע פג האם זה יעזור לדלקות ראות החוזרות ?למישהו היה ניסיון עם זה? ואם כן אני אשמח להמלצה לרופא פרטי לביצוע פג כי דרך הקופא יש טור רק לעוד שנה. תודה לכל העונים.

31/07/2018 | 22:26 | מאת: פרופ' כרמל ערמון

לסבטה שלום רב, השאלה, מה נכון לעשות כאשר חולה עם דמנציה מגיע לשלב של מחלתו אשר בו הוא ממעיט לאכול ולשתות אינה פשוטה. כפי שראית - הגישה האינטואיטיבית - להכניס זונדה - אינה מביאה, בהכרח, לרווחת החולה. גם שאלת הכנסת PEG אינה שאלה קלה בנסיבות אלה. הבעיה משלבת היבטים טכניים ( האם תועלת שווה את הסיכון) עם הבנת מהות התועלת, במושגים של אדם עם מחלת מוח נוונית שעתידה להמשיך ולהתקדם. על כן - עולה בנסיבות אלה שאלת האוטנומיה של החולה על גופו. גם הכנסת זונדה וגם הכנסת PEG הן פעולות חודרניות או פולשניות, כואבות, המלוות בסיכון ואי נוחות, כאשר קיימת ראיה לפיה יש סבירות שתגרומנה, בנסיבות אלה, יותר סבל מאשר תועלת, הן בטווח הקצר והן בטווח הארוך. בצוען בנסיבות של מחלה מוחית נוונית, ובנסיבות שהחולה לרוב אינו יכול להביע את הסכמתו לפעולות, מחייבת התיחסות זהירה. השיקולים שונים מחולה לחולה, בהתאם למצבו ולהבנת רצונותיו לגבי המנעות מסבל. המסגרת החוקית לקבלת ההחלטות שונה ממקום למקום בעולם, ויש להביאה בחשבון. בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום אלצהיימר