בצקות ופריחות

דיון מתוך פורום  אנגיואדמה תורשתית

12/11/2011 | 19:10 | מאת: רון

שלום, אני בן 50, לפני כשלוש וחצי שנים התחילה אצלי לראשונה מידי פעם נפיחות בלשון או בשפה בתדירות של אחת כמה חודשים. בשנה האחרונה אני סובל בתדירות של אחת לשבועיים מנפיחות במקומות שונים, לעיתים מלווים בגרד ופריחה בגוף במקומות שונים ולעיתים ללא גרד ופריחה. הבצקות עשויות להופיע רק באיבר אחד או בכמה איברים במקביל - בשפה עליונה או תחתונה של השפתיים(הכי נפוץ) , באיבר המין,בלשון, בכף הרגל, כף היד, באיזור החגורה, בצד המותן.לעיתים הנפיחות והגרד מופיעים באותו מקום במקביל - כמו בכף הרגל ואזור החגורה. אני סובל מידי פעם גם מגרד ופריחה ללא נפיחות מלווה במקביל.בנוסף נעשיתי רגיש לעקיצות, ולעיתים מספיקה יציאה קצרה שלי לגינה לספיגת מספר עקיצות במקביל ולתפרחת באותם מקומות שנעקצתי (בהנחה שמדובר בעקיצות). א) אשמח לקבל אינדקציה ממה אני סובל, האם מדובר באנגיואדמה ? אם כן מאיזה סוג, תורשתית, נרכשת וכו' ? במידה ולא ממה אני סובל ? ב) בהמשך לא', אשמח לקבל הפניה למקום מתאים שיכול לאבחן ולטפל ביסודיות את התופעה החוזרת והמטרידה. נ.ב - לאחרונה נבדקתי על ידי מומחה לאלרגיה שלא מצא את הסיבה לתופעה, לטענתו במרבית המקרים התופעה חולפת מעצמה תוך כמה שנים. אשמח לחוות דעת נוספת. תודה !

מהתיאור עולה שאתה סובל ממחלה הנקראית: אורטיקריה כרונית עם התקפים של אנגיואדמה מקומית המחלה הזו חולפת מעצמה במרבית המקרים ואינה מסוכנת טיפול קבוע בתרופה אנטיהיסטמינית (מהסוג שאינו מרדים) יעזור להפחית את הגירודים ואת עצמת הפריחות בעור

מנהל פורום אנגיואדמה תורשתית