אבחון של אנגיואדמה לאחר בדיקות דם

דיון מתוך פורום  אנגיואדמה תורשתית

28/07/2011 | 20:49 | מאת: נגה

שלום, שמחתי להיתקל בפורום הזה. אני בת 30, לאחרונה, לאחר התקפים דמויי אלרגיה של בצקות בפנים ובלשון, בבדיקות דם התגלו הערכים הבאים: C1-ESTERASE INHIB - 142 (טווח 195-345) וערכי c3 c4 תקינים בקריאה על הסימפטומים ובביקור ראשוני אצל הרופאה- סימפטומים נשנים של התקפים בטניים מילדות, כולל הגעות לא מובנות למיון בשל הקאות והתייבשות. גם לאורך שנים תגובות גופניות קשות לשריטות וטיפולי שיניים. הכל התגבר לאחרונה. אני אמורה לחזור לרופאה עם התוצאות בעוד שבוע וחצי ובינתיים מוטרדת ורק רציתי לשאול האם נראה כי האבחנה היא בכיוון א"ת? אני נוטלת בזמן התקפים כרגע הקסאקפרון שהיא רשמה לי עוד לפני תוצאות הבדיקה, וזה עוזר במידה מסוימת. כל חיי סבלתי מבחילות עד לירידה במשקל באופן משמעותי למשקלים אנורקטיים. תמיד טענתי שאני לא אנורקטית ולא מפחדת להשמין רק לא מצליחה לאכול. זה בא בתקופות, וללא בחילות יכולה לעלות במשקל באופן תקין ולהנות מאוכל. ההורים מדווחים שמינקות סרבתי לאכול והייתה התעסקות בטיפת חלב סביב זה. האם ייתכן לקבל אבחנה בגיל כזה באיחור כזה? אין היסטוריה משפחתית. תודה רבה

הערכים שציינת הם גבוליים. במקרים רבים הבדיקה לC1Inhibitor המתבצעת בקופות אינה מדוייקת ונותנת ערכים נמוכים מהמקובל. כדאי לחזור על הבדיקה במעבדה אחרת. C4 תקין אינו מתאים לאבחנה של אנגיואדמה תורשתית דר' אבנר רשף

12/08/2011 | 11:47 | מאת: טלי לוי

נגה שלום, לא מעט מקרים של אנגיואדמה תורשתית אינם מאובחנים כראוי או שמאובחנים בגיל מבוגר יחסית, במיוחד אם אין היסטוריה משפחתית. התופעות שציינת מזכירות את התופעות הנפוצות באא"ת ולכן אני מציעה שתצרי קשר עם אחד המרכזים המתמחים באנגיואדמה תורשתית בארץ על מנת לאבחן אם אכן מדובר במחלה www.edema.co.il/page.asp?id=5 בכל שאלה או התייעצות אשמח לענות ולנסות לעזור, בשמחה רבה [email protected] טלי

מנהל פורום אנגיואדמה תורשתית