מידע על ברינרט

דיון מתוך פורום  אנגיואדמה תורשתית

19/12/2010 | 23:59 | מאת: אמא מודאגת

שלום, רציתי לברר פרטים לגבי התרופה ברינרט- בטיחות טיפול, תופעות לוואי והאם מותר לתת לילדה בת 7? האם צריך להתאשפז כדי לקבל ברינרט? ואיפה ניתן לשמור את התרופה? תודה מראש

21/12/2010 | 09:28 | מאת: טלי לוי

שלום רב, ברינרט (BERINERT P) היא התרופה הבטוחה והוותיקה ביותר לטיפול באנגיואדמה תורשתית, זו תרופת הבחירה למחלה ותופעת הלוואי היחידה שיכולה להופיע היא נדירה מאוד- תגובה אלרגית, לכן יש צורך לקבל את התרופה תחת השגחה (לא בהכרח אישפוז- תלוי בנסיבות וחומרת ההתקף) לפחות בפעמים הראשונות אין שום בעיה לתת ברינרט לילדה בת 7 הסובלת מאנגיואדמה תורשתית (לאחר ייעוץ והמלצה של רופא כמובן...) ברינרט זו התרופה היחידה שמותר לתת גם לילדים ונשים בהריון/מניקות הסובלות מאנגיואדמה תורשתית, וזאת לאחר ניסיון ומחקרים שנעשו במשך מעל ל30 שנה בכל העולם. מתן ברינרט אינו מצריך אשפוז- ניתן לקבלו במסגרת מיון, מרפאה או בקופות החולים ולהשתחרר הביתה. מה שקורה פעמים רבות- זה שההתקף עצמו גורם למצב בריאותי שמחייב אשפוז ( למשל- מעקב וטיפול בחשד לחסימה של דרכי נשימה, בירור כאבי בטן עזים, הצטברות נוזלים בבטן, התייבשות וכו'...) ולא התרופה עצמה את האמפולות של ברינרט יש לשמור בטמפרטורה של 2-25 מעלות. אין הנחייה לשמור ברינרט במקרר, אבל בגלל שבארץ רוב ימות השנה הם חמים מאוד- כדאי כן לשמור במקרר- שם הטמפרטורה היא קבועה ותחת השליטה שלנו אני מצרפת קישור לדף המידע של ברינרט באנגלית http://gripsdb.dimdi.de/amispb/doc/pei/Web/2100294-palen-20090202.pdf פרטים נוספים על התרופה ועל המחלה ניתן לקבל אצל הרופא המטפל שלכם המומחה לאנגיואדמה תורשתית אשמח לעזור, טלי

מנהל פורום אנגיואדמה תורשתית