ההבדל בין אנגיואדמה לאנגיואדמה תורשתית

דיון מתוך פורום  אנגיואדמה תורשתית

08/11/2010 | 21:58 | מאת: קלולס קלוזו

היי, קודם כל שאפו על ההשקעה והסבלנות במתן תשובות לאנשים פה! ברצוני לדעת מה ההבדל בין אנגיואדמה לאנגיואדמה תורשתית. אני בן 33 ובחודשים האחרונים התחילו לי נפיחויות חוזרות ונשנות, אחת לכמה שבועות, בכפות הרגליים והידיים בעצמה יורדת כאשר בפעם הראשונה הייתה נפיחות ממש גדולה ובפעם האחרונה התנפחה לי גם השפה. הנפיחויות לוו באדמומיות, גירוד קל, חום באיזור הנפיחות וכאבים בדריכה על הרגל. הנפיחויות כמעט תמיד התחילו מגירוד נקודתי, המשיכו לנפיחות קלה, נוקשה וכואבת והמשיכו לנפיחות בצקתית. איך אני יכול לדעת אם זו אנגיואדמה אלרגנית או אנגיואדמה תורשתית? עם המון תודה והערכה, קלולס קלוזו

אנגיואדמה תורשתית יכולה להתבטא בגיל 33 אבל זה נדיר ורוב המקרים מתגלים עד גיל 20. האבחנה נעשית על ידי 3 בדיקות דם. באנגיואדמה אלרגית (אורטיקריה) אין בדרך כלל גרד או תפרחת. אני מציע שתפנה לבירור יותר מקיף

מנהל פורום אנגיואדמה תורשתית