אנגיואדמה תורשתית?!

דיון מתוך פורום  אנגיואדמה תורשתית

03/02/2014 | 21:30 | מאת: חני

אני בת 46 אשר בחודשיים האחרונות חוויתי התנפחויות שהחלו בשפתיים,עפעפיים,לחי ועכשיו גם בגב וברגליים.ברגלייםזה גםבליווי גרד.ברקע מחלת MCTD -תסמונת שיוגרן.כמו כן כל השנה שעברה חוויתי תגובות קשות מאוד לעקיצות יתושים ושום תרופות נוגדות אלרגיה לא עזרו וגם עכשיו לתופעות של ההתנפחויות זה לא עוזר.האם זו אנגיואדמה תורשתית או אלרגיה למשהו?אגב,עשיתי טסטים לעקיצות וגם למזון ויצא שלילי.

התיאור מתאים לאורטיקריה (חרלת) שהיא מחלה שכיחה המופיעה ונעלמת לסרוגין. אין לכך קשר עם אנגיואדמה תורשתית. אורטיקריה מלווה בבצקות לעתים, אך אינה מסוכנת בדרך כלל. הטיפול העיקרי הוא באנטיהיסטמינים. רצוי שתהיי במעקב של מומחה לאלרגיה.

מנהל פורום אנגיואדמה תורשתית