התנפחות פתאומית בשפתיים ובאזור האף מלווה ביובש בגרון

דיון מתוך פורום  אנגיואדמה תורשתית

04/10/2020 | 06:47 | מאת: משה

לאחר נשיקה ממושכת התחילו השפתיים להתנפח וגם אזור האף עם יובש בגרון. לפני הנשיקה היו גירודים בכף היד ובין האצבעות מלווה באדמומיות שנעלמו מהר. הנפיחות לשעות ארוכות מחצות עד הבקר ועדיין הנפיחות והיובש בגרון חזקים . לא הצלחתי לישון יותר מ 4 שעות שאינן ברצף. ראוי לציין שזו אינה פעם ראשונה שהשפתיים מתנפחות אך הפעם החזקה והנמשכת ביותר וגם היה מקרה לא מזמן של התנפחות באזור אחת מהעיניים וחלף תוך כמה שעות. תודה על העזרה והייעוץ

תופעות אלה מחייבות בירור אצל מומחה. לחץ פיזי כמו נשיקה חזקה עלול לעורר תגובה (טריגר-מעורר) אצל אנשים עם רמה נמוכה של המעכב C1-Inhibitor, על רקע תורשתי או אחר (תרופות ליתר ל"ד). במקרים אחרים מדובר בסוג של אורטיקריה דרמוגרפית שאינה בגדר מחלה

מנהל פורום אנגיואדמה תורשתית