בצקות,התנפחויות,מחלה מורכבת

דיון מתוך פורום  אנגיואדמה תורשתית

27/05/2020 | 11:49 | מאת: קרני34

שלום מזה מעל עשור סובלת מוסקוליטיס סיסטמטי פגיעה בכמה איברים בגוף, שמתי לב שבמצבי סטרס הפריחה מתלקחת, יש לי תופעה נוספת שהרופאים ביטאו כאנגיודמה, אבל אשמח לחוות דעת נוספת. אתמול למשל היה לי יום מאד עמוס וארוך חזרתי הבייתה, וכשקמתי הרגשתי נפיחות סביב העניים וגולות סביב הקרקפת נפיחויות ביידים ללא יכולת לקפל את האצבעות ותחושת עייפות כבדה, האם התסמינים יכולים להיות תהליך דלקתי של המחלה? אינספור אשפוזים הייתי ועד היום לא יודעים בוודאות ממה הגולות סביב המצח והקרקפת חשוב לציין שיש תחושת מתיחה עזה באזור הפנים והראש כשזה קורה. והאזורים הנפוצים כואבים מאד. אשמח למענה

ווסקוליטיס היא מחלה דלקתית של כלי דם. יש סוגים רבים ושונים של ווסקוליטיס (טאקאיאסו, צ'רג'-שטראוס, ווגנר, לופוס וכיוב'). ייתכנו גם בצקות בזמן התקף. את זקוקה למעקב וטיפול של מומחה (אימונולוג, ראומטולוג).

04/06/2020 | 10:14 | מאת: קרני34

אני במעקב, בהתחלה הייתה לי וסקוליטיס עורית והיא התפתחה לסיסטמטית, פגיעה במח בעור במערכת העצבים,מעיים וכו יש לי מלבד הבצקות תופעה שאף רופא לא מצליח לאבחן, במיוחד בבוקר תחושת מתיחה חזקה של כל הקרקפת, זה גם יכול להיות מהמחלה?

מנהל פורום אנגיואדמה תורשתית