האם ניתן למנוע העברה של הגן בהריון

דיון מתוך פורום  אנגיואדמה תורשתית

29/09/2018 | 01:17 | מאת: מאיה

האם ניתן לבודד את הגן התורשתי ובכך להבטיח שלא יעבור לילדים ? כמובן על ידי הפריה חוץ גופנית תודה

הגן לאנגיואדמה מוכר וידוע (SERPING1) והוא נמצא על כרומוזום מס' 11. כדי שייפעל כראוי צריך "לתקן" אותו וזה עדיין לא ניתן לביצוע. בדיקה טרום לידתית היא אפשרית אבל אם היא תראה שהגן פגום תבחרו בהפלה? הרי HAE היא מחלה הניתנת לטיפול תרופתי ותחליפי. אלפי אנשים בעולם חיים באופן נורמלי בזכות התרופות והטיפולים החדשניים. ד"ר אבנר רשף. מנהל המרכז לאנגיואדמה, בי"ח ברזילי, אשקלון 050-353-8936

01/10/2018 | 14:10 | מאת: מאיה

תודה על תשובתך. איני יודעת אם הייתי בוחרת בהפלה. מה שכן, אשמח שילדי יהיו בריאים מהמקרים שאני קוראת עליהם יש חולים שיש להם כל כמה ימים התקף בצקת של המחלה וחייהם מאוד קשים. האם ישנן תרופות שגורמות לכך שלא יהיו התקפים? לבן זוג שלי איבחנו את המחלה החודש לאחר 15 שנה של חוסר אבחנה, הוא למזלנו סובל מהתקף רק פעם בכמה חודשים. תודה

יש תרופות רבות ויעילות. אנא הפני את בעלך לרופא מומחה ובעל ניסיון בנושא זה

מנהל פורום אנגיואדמה תורשתית