ברור אחוזי נכות רפואית

דיון מתוך פורום  אנגיואדמה תורשתית

02/07/2017 | 19:11 | מאת: שמואל

שלום רב אני מעוניין להפנות ברשותכם שאלה עבור מנהלי הפורום ד''ר אבנר רשף וגב' טלי לוי וכמובן למכובדי באי פורום זה על גווניו השונים. שאלתי: האם למחלת ה''אנגיואדמה'' ישנם סעיפי ליקוי או אחוזי נכות שמוגדרים בצורה ברורה בספר הליקויים במוסד לביטוח לאומי,כלומר יש מצב מוגדר ומתוחם של בואו נגיד חומרת ה''אנגיודמה'' כנגד אחוז ליקוי או נכות מסויים ואם כן אני אשמח לדעת מהו המדרג בהתאמה לחומרת המחלה. שאלתי באה כי אני סובל מהמחלה הזו ובוועדה הרפואית שנערכה קיבלתי 20 אחוזי נכות בעוד שאני סובל מהתקפים רבים של לפחות ארבעה פעמים בשבוע ולכן אני מבקש לדעת האם האחוזים האלו ביחס ישיר לחומרה. בברכה שמואל

אין בתקנות הנכים סעיף מיוחד לאנגיואדמה. במקרים שאין התייחסות בתקנות משתמשים בסעיפים בתקנות שמתייחסים מחלות בעלות אופי דומה (לדוגמה- מחלות של מערכת העור והרקמות הרכות, כגון אורטיקריה). בקביעת הנכות מתייחסים להשפעה של המחלה על התפקוד היומיומי וכן באופיה של המחלה (התקפית, מתמשכת, כרונית).

מנהל פורום אנגיואדמה תורשתית