מחלת סרטן סרקומה

דיון מתוך פורום  פסיכואונקולוגיה

23/03/2013 | 23:00 | מאת: דקלה

אבי לפני שנה ושמונה חודשים גילו אצלו סרקומה גידול של 10 קילו ניתחו אותו ואחרי כמה חודשים חזרו הגרורות והוא הלך לטיפולים. רוב בני המשפחה היו עסוקים לך אני ואמא הינו היחידים שהינו שם רוב הזמן. לפני חצי שנה בערך המצב החמיר וכתוצאה מהטיפולים נצרו קרישי דם והוא לאט לאט הלך ודעך. אני הפסקתי את עבודתי לשבת בבית לטפל בו. והוא ניפטר לפני חודש רציתי לדעת איך אפשר להתמודד עם זה שהוא איננו כל כך קשה כי טפלתי בו האכלתי אותו עזרתי לו וכו... חוץ מלבכות כל היום ולא ליד אמא כמובן.

24/03/2013 | 10:02 | מאת: סיגל

אשמח מאד לסייע לך

דקלה שלום, צר לי לשמוע על התקופה הקשה שאת עוברת. הליווי הממושך את אביך במהלך מחלתו לאורך כל הדרך, החל מהגילוי המכאיב ועד הדעיכה האיטית הוא תהליך קשה ומורכב.נשמע מדבריך שמילאת חלק חשוב בחייו של אביך במיוחד בסוף דרכו,במסירות ובהשקעה מאד גדולה, עד כדי עזיבת מקום עבודתך. כעת, לאחר פטירתו, נראה כי החלל הגדול שנותר וההשקעה העצומה שלך בו נותרה ללא כתובת. תחושת העצב והריק מובנים,טבעיים, ואופייניים לאובדן ולאבל שאת חווה. אינני יודעת מה טיב יחסייך עם אימך, אך אני מאמינה כי גם היא עצובה וכואבת כמוך, אולם את אינך מאפשרת לעצמך לבכות לידה, מדוע? ואם לא לידה, היכן וליד מי את מרשה לעצמך לבכות ולהתאבל על מות אביך? אין דרך מקוצרת לאבל ואין פתרון קסם שיקח ממך את הכאב שאת חווה אולם זכרי כי לצד מסלול האבל שאת עוברת, מתקיים לו מסלול נוסף של המשך החיים שלך,כלומר חזרה לעבודה או מציאת עבודה חדשה והשקעה מחודשת בחיים וביצרנות. אני כאן אם תצטרכי עזרה נוספת, להתראות ובהצלחה אורית

מנהל פורום פסיכואונקולוגיה