עזרה

דיון מתוך פורום  פסיכואונקולוגיה

14/06/2011 | 12:07 | מאת: לילי

שלום רב, אמי אובחנה כחולת סרטן ראות שלב 4 לפני 3 חודשים. מאז חיי הפכו לסיוט אני לא מסוגלת לתפקד אני כועסת, אני מתוסכלת מחוסר יכולת לעזור לה, ואני לא מבינה איך יהיו חיי ללא אדם הכי יקר וקרוב לי בעולם..... אני מרגישה מצוקה נפשית וגם פיזית ולא מוצאת שום מוצא...... מה עושים?????? sos

לילי שלום, קיבלת בשורה קשה בנוגע לאימך הקרובה אליך מאד, ואין דרך קלה לעכל זאת. נשמע כי ההתמודדות עם הכעס שלך שאולי אין לו כתובת אבל הוא בר עוצמה, והתסכול לצד רצון עז להושיע את אימך מקשים כרגע על המשך התפקוד שלך וגורמים לך למצוקה שתיארת. אני ממליצה לך בחום לפנות לקבלת עזרה מקצועית ותמיכה ברגעים קשים אלו. טיפול יכול לעזור לך לעבד את המידע שקיבלת ולסייע לך להתמודד עם ההשלכות של בשורה זו עבורך. לא ציינת מהו גילך ומצבך המשפחתי, במה את עוסקת ומהם/מיהם מקורות התמיכה בחייך. כל אלה הם פרמטרים חשובים וישפיעו על דרכי ההתמודדות שלך. ברוב בתי החולים בארץ ישנו פסיכולוג רפואי במחלקות האונקולוגיות, בררי בביה"ח שבו מטופלת אימך ותוכלי להעזר. אורית

מנהל פורום פסיכואונקולוגיה