התמודדות עם מחלה סופנית של אב

דיון מתוך פורום  פסיכואונקולוגיה

26/01/2010 | 20:27 | מאת: מיכל

שלום רב. אבי סבל מזה זמן ממחלת הסרטן ולפני כיומיים הודיע לו הרופא וגם לנו כי נותרו לו שבועות מעטים לחיות. הוא בהכרה מלאה, נמצא כרגע בבית, תפקודו הרפואי הולך ויורד. אנו מעוניינים לעבור תהליך פרידה פורה אך מתקשים לדעת מה נכון לעשות ומה לא. היינו מעוניינים בהכוונה ממך כיצד לבצע את הפרידה באופן הממלא והמתאים ביותר.אציין כי אני ואחותי בסוף שנות השלושים ואמי בת זוגו חיה עמו בביתי. תודה

מיכל שלום, אין דרך אחת נכונה להיפרד, התשובה לשאלתך תלויה גם בסגנון האישי של אביך וגם בשלכן. אנסה לכוון אותך ע"י העלאת שאלות - כיצד התנהלתן מול אביכן עד כה עם הטיפולים, כיצד התמודדתן עם ההחמרה במצבו ? האם השיח איתו היה פתוח ? האם דיבר על העתיד, על רצונותיו ? משאלותיו? לעיתים לקראת הסוף יכולה להיות המנעות מלדבר על המוות באופן ישיר ואז השיחה יכולה להתנהל באופן סימבולי יותר. אפשר להעזר באלבום תמונות ולעיין בו יחד. בכל מקרה כדאי להיות קשובים לצרכים של אביכן ולאפשר לו להתבטא בכל דרך שמתאימה לו בשלב זה. כמו כן היו ערניות לצרכים שלכן בפרידה ממנו, האם יש דברים שרציתן לומר לו, להביע רגשות, לשאול, לבקש או סתם לשתוק לידו. מקוה שהצלחתי לעזור, אורית.

מנהל פורום פסיכואונקולוגיה