צעקות ויקיצות-ילד בן 10

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

29/11/2016 | 08:43 | מאת: פני לוי

מאז שהילד למד לדבר התרחשו אירועים של ביעותים בלילה, כשבבוקר אינו זוכר מאומה. התופעה אינה מתרחשת כל לילה , אלא תקופתית, וכוללת צעקות, אנחות וביטויי תסכול. לעתים מתעוררר מיד אחרי האירוע, קם מממיטתו לא רגוע, אבל לא זוכר את ההתרחשות. פרט לכך כמעט כל לילה מתעורר, לעתים עצבני, והרבה פעמים השינה מתבוששת להגיע. במעבדת שינה , לפני כשנה, התקשה להירדם, ובחוות הדעת נרשם שיתכן שההפרעות על רקע רגשי. בלילה האחרון אף בכה מכאב לאחר שקם מהמטה, ושוב, בבוקר לא זכר את ההתרחשות. האם ניתן לעזור לילד להגיע לשינה מספקת ורגועה? עלי לציין שלא ידוע לנו על טראומה שחווה בשנות ילדותו. לאחרונה, קראתי מאמר על נרקולפסיה, ו-2 מתוך המאפיינים מתאימים, לכאורה,לתופעות שלו. קטלפסיה=חולשה שהוא חווה ללא קשר לטריגר כלשהוא, במהלך היום, ובאופן לא סדיר. והזיות-שנראה שעונות על התיאור שלעיל. אודה על חוות דעתכם המקצועית

הי אני מניח שאם היה קושי פיזיולוגי היו עולים על כך במעבדת השינה. בהחלט יש קשר בין לחץ וקשיי שינה. כדאי לפנות לאיש/אשת מקצוע המומחים הן לבעיות שינה והן לטיפול CBT בהפרעות חרדה כדי לקבל טיפול בהתאם ד"ר יונתן קושניר פסיכולוג קליני www.drjkushnir.com

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים