לא מסוגלת לישון

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

08/09/2015 | 23:57 | מאת: עלמה

שלום יונתן, בטיול של "אחרי צבא" נאנסתי. התעוררתי כשהתוקף כבר היה בתוך החדר שלי. מאז עברו יותר משנתיים ואני לא מצליחה לישון בלילה. גם לא בעזרת כדורי שינה ו/או אלכוהול. אני מצליחה להירדם רק לפנות בוקר וישנה מספר מועט של שעות. זה משבש את כל שגרת חיי. אני כל הזמן עייפה ולקראת ערב כבר מתחילות חרדות כמעט על בסיס יומיומי. איזה סוג טיפול נכון ומתאים עבורי? מדוע אני לא מצליחה לישון למרות שאני מאוד עייפה. לעולם לא הייתי בטיפול ואני פשוט לא יודעת לאן ולמי פונים. אשמח להכוונה. עלמה

עלמה שלום, אני מצטער על מה שעברת. התופעות שאת מתארת מאפיינות תגובה "פוסט טראומתית". הטיפול המתאים הוא טיפול קוגניטיבי התנהגותי בו גם תקבלי התיחסות לנושא השינה (הינו מאוד נפוץ בקושי מסוג זה). הטיפול אינו קל אך יכול להוביל להקלה משמעותית ביותר במגוון תחומים הקשורים להזכרות ובחוויה מחדש של הארוע שתארת אפשר לקבל טיפול מסוג זה גם באופן ציבורי (רמת חן למשל ואם אני לא טועה גם באיכילוב יש מרפאה יעודית לטיפול)וגם באופן פרטי. ד"ר יונתן קושניר פסיכולוג קליני www.drjkushrni.com

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים