התעוררוית קבועות אצל בן 4חודשים

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

19/08/2014 | 23:24 | מאת: לינוי

בני בן 4 חודשים. נרדם בכוחות עצמו במיטה שלו. החל מהשעה שתיים לפנות בוקר בערך מתחיל להתעורר. כל עשרים דקות בערך בוכה, אני נותנת לו מוצץ וחוזר לישון. ככה בערך עד חמש שש בבוקר שאז אני לא מצליחה להרגיע אותו עם המוצץ ולכן נותנת לו בקבוק. רבע שעה אחרי שמסיים חוזר לישון לעוד שעתיים בערך. מדוע מתעורר בשעות כאלו והאם אני יכולה לעשות משהו על מנת שלא יתעורר כל הלילה?

במהלך החצי שנה הראשונה לחיים ישנם שינויים רבים בהקשר לשינה. היכולת לישון לפרקי זמן ארוכים (בערך 5 שעות רצופות) מתפתחת פחות או יותר עד גיל 6 חודשים. לכן יתכן שבערך בחודשיים הקרובים תראי שינוי בכך. אבל הורים יכולים לעזור וגם לחבל במהלך זה. לכן כדי לעזור להליך זה, כדאי ל: להשכיב ולהעיר אותה בשעות קבועות, להקפיד לשים אותה במיטה ישנונית אבל לא ישנה (כך שלא תפתח תלות בכם להרדם), להקפיד על טיולים וחשיפה לאור בשעות הבוקר. בנוסף, חשוב לא ליצור "אסוציאציות שינה", כלומר גורמים בהם הילדים תלויים כדי להרדם גם במהלך הלילה כגון, הנקה אכילה מבקבוק או ליטופים כדי להרדם במהלך הלילה. באופן עקרוני היקיצות הליליות קשורות הן לדרך בה התינוק הושכב והן לגורמים מחזקים במהלך הלילה כגון הנקה ואינטראקציה עם האם. תינוק שמתפתח יפה מעל גיל חצי שנה אינו צריך לאכול במהלך הלילה. ד"ר יונתן קושניר פסיכולוג קליני www.drjkushnir.com

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים