בעיות שינה ת 8 וחצי חודשים

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

12/01/2014 | 20:31 | מאת: מיכל

ד"ר שלום, בתי בת 8 וחצי חודשים, סובלת מקשיי שינה משמעותיים כמעט מראשית חייה. עד לפני מספר חודשים הייתה נרדמת רק בקפיצות על כדור פיזיו ובהמשך- על הידיים, תוך נדנוד, קפיצות ושינויי תנוחות, ורק עם מוצץ. אמנם הפסקנו באחת את השימוש בכדור ובהמשך, בהדרגה, את ההרדמות על הידיים (בלילה ולרוב גם ביום), והמצב מעט השתפר, אך למרות שחלפו כארבעה חודשים מאז השינוי, היא מתעוררת פעמים רבות במהלך הלילה (לפחות 10 פעמים) וביום מתקשה מאוד להירדם, ישנה למשכים קצרים של עד חצי שעה ומתעוררת עייפה ועצבנית. בהרדמה הראשונה של הערב, אנו מקפידים מזה זמן רב על טקס שינה קבוע הכולל אמבטיה והאכלה מבקבוק באור מלא, מבלי לאפשר לה להירדם בזמן האוכל, כך שהיא מוכנסת למיטה ערה ונרדמת במיטה ולא על הידיים (אם כי למרות הניסיונות, נרדמת רק עם מוצץ וכשאנו לידה). תהליך ההרדמה אורך לרוב זמן רב, במהלכו היא מתהפכת פעמים רבות, מתיישבת, ולאחרונה מנסה להיעמד במיטה. ללא סיוע שלנו אינה מצליחה לחזור בכוחות עצמה למצב שכיבה. כשהיא מתעוררת בלילה ונעמדת על הידיים, אנו מרדימים אותה על ידי השכבתה על הגב, או בעזרת מוצץ, ובמידה וזה לא עובד- מאכילים אותה (פעם אחת), אך עדיין היא מקיצה הרבה. במהלך היום ההרדמות קשות מאוד- ממושכות יותר, מלוות בהתנגדות עזה למיטה, ללול ולעגלה, ודומה כי היא נכנסת ל"סחרור" מתמשך של התהפכויות, ישיבה ועמידה. ברוב המקרים, היא מגיעה למצב של עייפות יתר ובכי שמובילים לכניעה מצידנו או מצד אמי המטפלת בה, קרי הרדמתה על הידיים. מה עשויה להיות הסיבה לקימות הרבות בלילה, שלאחרונה מתרבות ולעיתים מלוות בבכי קורע לב? אודה לעצות ולהמלצות. תודה רבה.

20/01/2014 | 14:47 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

עלי לסייג שלא יכולתי לקרוא את כל הטקסט הארוך (קראתי את רובו ברפרוף)- זוהי הפרעת השינה הטיפוסית לגיל. המפתח הוא הרדמות עצמאית (ללא בקבוק/נענוע/מגע/הנקה וכו'). במידה ואינכם מצליחים להגיע לכך בעצמכם - ממליצה לפנות ליעוץ מסודר של רופא שינה

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים