מעבר לשנת לילה רציפה

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

16/12/2013 | 09:40 | מאת: מיכל

בתי בת 7 חדשים,ישנה יפה מאז שנולדה מלבד רגרסיה בשינה שעברנו איתה בגיל 5 חדשים ונפתרה פחות או יותר בעזרת שיטת "הרם -הורד"(עדיין מתעוררת בבכי לפעמים בלילה ולעיתים מתקשה להירדם) .עד עכשיו נרדמה לשנת לילה בשעה 20:00-19:00. התעוררה עצמאית להנקה בשעה 3:00-2:00 (כלומר יודעת למשוך שבע שעות ללא הנקה) ,וחזרה לישון עד הבוקר. בשבועות האחרונים מכיוון שחזרתי לעבוד וקשה לי עם הקימה בשתיים ניסיתי אסטרטגיה חדשה: הנקה יזומה שלי בשעה 00:00 לפני שאני הולכת לישון (התינוקת יונקת מתוך שינה וחוזרת מיד לישון) בהנחה שתישן שבע שעות עד שבע בבוקר. לצערי התינוקת מתוך הרגל (לא נראה לי שמתוך רעב כי כמו שציינתי יודעת למשוך שבע שעות ללא אוכל) מתעוררת בארבע-חמש, מתחילה להתבכיין ובסופו של דבר לבכות. בלית ברירה אני מניקה אותה(אוכלת ממש מעט מה שמחזק את ההשערה שלי שמתעוררת רק מתוך הרגל). כל הניסיונות לתת לה מוצץ במקום ו"למשוך" אותה לא מצליחים. מה עושים? תודה.

25/12/2013 | 08:16 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

אני לא חושבת שהאכלה יזומה היא פתרון. אבל אם התחלת המשיכי בניסיון. אם לא יעבוד הפסיקי. הקפידי על הרדמות עצמאית. בגיל 7 חודשים תינוקות עדיין אוכלים במהלך הלילה ואין למנוע זאת מהם

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים