קשיי הירדמות אצל בן 10 חודשים

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

31/08/2013 | 21:45 | מאת: מלי

שלום רב, יש לי בן בן 10 חודשים. בגיל 5 חודשים לימדתי אותו בדם יזע והרבה דמעות שלי ושלו להרדם בכוחות עצמו. לאחר מכן היתה תקופה קצרה (אולי חודש) שבה ההירדמות הלכה יחסית בסדר (20-30דקות) אבל אח"כ שוב קושי להירדם- לוקח לו עד שעה להירדם הן ביום והן בלילה כשבמהלך הזמן הזה הוא בוכה עד צורח. אני מנסה מוצץ, ואם לא הולך מנסה להרים, לערסל עד שנרגע (פחות מדקה) ומניחה שוב ויוצאת. ואז שוב בכי ושוב מוצץ/ערסול ואם לא עוזר שוב בקבוק. ניסיתי גם לסוב אותו על הצד/על הבטן לתפוח קלות על הגב עד שנרגע (לא עד הירדמות ממש) ולצאת אבל גם זה בסוף מחזיר אותי שוב לחדר. הסאגה הזו יכולה להכניס אותי לחדר למעלה מ-10 פעמים בכל תהליך של הירדמות כך שבסוף אני ממש מותשת, מיואשת ועצבנית. לציין: בערב נרדם לאחר טקס שינה קבוע שבסופו בקבוק. ביום אין טקס קבוע ואני גם משתדלת לא ליצור תלות בין השינה ביום לבין בקבוק אבל לרוב זה לא הולך ואני בסוף נכנעת ונותנת בקבוק. לעיתים עוזר ולעיתים לא. מה עושים?

01/09/2013 | 07:47 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

מה שאת מתארת הוא שלמרות המודעות ולמרות הניסיונות שלך - לא הצלחתם לפתור את הבעיה. לכן לדעתי זהו השלב הנכון להתערבות של גורם חיצוני (רופא שינה). בקשי מרופא הילדים שלך הפנייה לרופא שינה.

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים