בת שמונה חודשים - מתעוררת בלילה לשעות

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

10/08/2013 | 20:05 | מאת: מעין

שלום, בתי בת שמונה חודשים. מגיל צעיר מאוד היא הצליחה להירדם לבד במיטה ואפילו העדיפה את זה על פני הירדמות על הידיים/תוך כדי הנקה. היא הייתה ישנה משבע בערב עד שש בבוקר עם כשלוש קימות להנקה- אבל היתה יונקת תוך כדי שינה ומיד חוזרת לישון. היא בלי מוצץ או כל חפץ מעבר אחר. מתישהו בדרך, משהו השתבש. מגיל שישה חודשים (כניסה לגן) היא התחילה להתעורר המון פעמים בלילות והיה לה מאוד קשה להירדם לבד. בגן טענו שהיא "אימצה" חיתול ואיתו נרדמת במיטה לבד. בבית - סיוט. נרדמת רק על הציצי ולא מצליחה למצוא את עצמה במיטה - מסתובבת, מתהפכת ובעיקר צורחת. היא קמה בלילה כמה פעמים לזמן מאוד ממושך ולא מצליחה לחזור לישון. ניסינו להרגיע, להרים לתת לה לבכות (שובר את הלב שלנו). אנחנו בבעיה כי אנחנו חסרי שינה. מה אנחנו עושים?

11/08/2013 | 07:24 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

ההסתמנות לא כל כך טיפוסית היות ואת מתארת שבעבר נרדמת ללא כל עזרה (אלא אם כן לא הייתם מודעים להקשר שנוצר וחשבתם שנרדמת לבד). בכל מקרה - בשלב הזה הדבר הנכון יהיה לקבל יעוץ מסודר של רופא שינה.

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים