הפרעות בשינה של בני בן ה-3.5

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

11/05/2013 | 20:09 | מאת: לימור

בני עבר ניתוח לפני כשלושה חודשים ניתוח: שקד שלישי+שקדים בגרון+כפתור באוזן. בני סבל מנחירות, עייפות, חוסר ריכוז ובנוסף לכך יש לו גם קשיי שליפה,במעבדת השינה נצפה כי יש לילד דום נשימתי. כיום לאחר שלושה חודשים, עדיין נראה כי הוא ישן עם יקיצות,מדבר תוך כדי השינה, לעיתים יושב בשנתו, נראה כי שנתו לא רגועה אך ללא נחירות,מפהק בשנתו ללא סוף כאילו הילד ממש ער.. הוא עייף לרוב במהלך היום ואני רואה עד כמה זה משפיע עליו ואני פשוט אובדת עיצות!! ביקשתי מרופא המנתח שלו הפנייה חוזרת למעבדת השינה.. (האם הוא צריך לעבור צילום כדי לראות שהשקד השלישי לא חזר? למרות שעברו שלושה חודשים?) האם עליי לפנות לנוירולוג? כל יום שחולף לו אני רואה כמה זה פוגע בילד ואני פשוט מותשת מהמחשבה על כך.. אשמח לייעוץ והדרכה,לימור.

12/05/2013 | 11:46 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

המלצתי היא לפנות לרופא שינה בשלב זה ולא לנוירולוג שישקול אם לחזור על בדיקת שינה או שיש סיבה אחרת בשינה שיכולה להסביר את הסמפטמים. הגיעי אל רופא השינה עם תשובת בדיקת השינה שבידך. אין מקום לצילום חוזר בשלב זה.

12/05/2013 | 14:05 | מאת: לימור

הי הכוונה בחזרה למעבדת השינה, אל רופא הילדים שנוכח שם ולהסביר לו את המצב? (כי לא נוכחתי אצל רופא שינה מלבד רופא שמקבל למעבדת השינה) האם לכך כוונתך?

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים