שינה לא רציפה אצל בת 4.5 חודשים

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

29/12/2012 | 23:10 | מאת: דנה

שלום, בתי בת 4 וחצי חודשים (תאומה לאח). יונקת הנקה מלאה. עד לפני 3 שבועות הייתה נרדמת לבד עם מוצץ על הגב ומתעוררת 1-2 פעמים בלילה לאכול. לאחר שנכנסה לשינה עמוקה הייתי הופכת אותה על הבטן. הלכה לישון בסביבות שמונה והתעוררה בסביבות 24:00-1:00. בזמן האחרון חל שינוי שלא ברור לי מדוע והיא מתעוררת הרבה במהלך הלילה ולא מצליחה למשוך מעל שעה וחצי שעתיים מרגע ההשכבה. היא עדיין נרדמת לבד על הגב עם מוצץ, אך אחרי כשעה וחצי שעתיים שוב מתעוררת. איננו מצליחים להרגיע אותה עם מוצץ, והיא מתחילה לצווח עד שמקבלת הנקה.לרוב זה הדבר היחיד שמרגיע אותה. לעיתים, מרוב ייאוש אנו מעבירים אותה לעגלת השכיבה, מנענעים ושם היא ישנה חלק מהלילה. השינה שלה מאוד חלשה כנראה והיא מתעוררת מספר פעמים בלילה ורוצה לינוק.אין לי מושג מדוע היא מתעוררת לאחר זמן כה קצר בעיקר כי היא נרדמת לבד. נוסף לכך, ברגע שאני מניחה אותה במיטה היא זזה עם הראש ומאוד לא רגועה , ולעיתים פשוט מתעוררת. מה אני עושה לא בסדר? מה ניתן לעשות כדי למנוע את ההתעוררויות האלה?

30/12/2012 | 08:26 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

מה שאת מתארת זו התפתחות נורמלית של דפוסי שינה בגיל הזה. ישנם הרבה שינויים פיזיולוגיים כולל שינויים בדפוסי השינה-עירות בחודשים הראשונים לחיים. אין למנוע מהתינוקת אכילה במהלך הלילה. אין מקום להתערבות לפני גיל 6 חודשים.

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים