Ceruloplasmin - ערך של 17.9 בבדיקות הדם

דיון מתוך פורום  מחלות כבד

02/11/2009 | 20:08 | מאת: דניאל

שלום רב, בבדיקות דם לצורך תפקודי כבד קיבלתי את העך הנ"ל. האם חד משמעית ניתן להסיק כי יש לי מחלת ווילסון? טרם קחבלתי תוצאות בדיקת איסוף שתן ל-24 שעות. מה ניתן לעשות בנדון? אודה לתשובה

09/11/2009 | 16:41 | מאת:

שלום דניאל, עדיין לא ניתן להסיק מכך. יש להמתין לשאר התשובות. יתכן מאוד שאתה רק נשא אך לא חולה.

09/11/2009 | 18:40 | מאת: דניאל

תודה רבה על התשובה. תוצאה של בדיקת איסוף שתן ל-24 שעות הראתה כמות Copper של 6.8 micg/24h והקריאטנין היה 1.4. בדיקות דם מחודש ספטמבר הראו: ALT:86 ו- AST:51. שני אלו במגמת עליה מאז בדיקה ישנה יותר מ-2007 שגם שם זה חרג קצת מהנורמה.שאר הבדיקות היו תקינות.בגלל החריגה, הופנתי לגסטרולוג ששלח אותי לבדיקות מעמיקות יותר. אני מצטער אם רשמתי הרבה, פשוט לאור הנתונים שאני מציג כאן, האם ניתן לבדוק בצורה חד משמעית האם יש בעיה, או שמה זה כמעט עובדתי שאני לוקה במחלה. שוב תודה רבה, אשמח לתשובה, דניאל