המנגיומה ענקית הכבד

דיון מתוך פורום  מחלות כבד

23/12/2009 | 18:27 | מאת: נועה

אני בת 55. לפני כמה שנים בעקבות כאבי בן חזקים התגלתה לי בכבד המנגיומה ענקית. אתמול עשיתי בדיקת אולטרהסאונד למעקב. כך נכתב בתשובת הבדיקה: באונה השמאלית בעיקר, ובאונה הימנית הוגדם תהליך היפראקוי מעורב ענק עם המשכיות עד הכיפת כבד. לא ניתן למדידה מדויקת, אורכו כ-15 ס"מ עם לחץ על וריד ההפטי השמאלי. בנוסף מוקדים היפראקוים באונה הימנית. יתכן המנגיומות קטנות. ברצוני לציין שפרט להתקפים של כאבי בטן חזקים מאוד שקורים בערך פעם ב-10 חודשים, אני מרגישה טוב. כל התקף כזה נמשך כ-5 שעות קשות מאוד. האם יש צורך בטיפול כלשהו??? בתודה מראש

26/12/2009 | 09:27 | מאת:

שלום נועה בלי לראות את צילומי האולטרהסאונד קשה להתרשם.המאנגיומה איננה גורמת לכאבי הבטן אותן את מתארת. לפני טיפול יש לברר את הסיבה.ניתן להתחיל בגסטרו