AFP ...----//-----/-----

דיון מתוך פורום  מחלות כבד

23/06/2016 | 01:41 | מאת: שי

שלום רב בן 39 LDH 270 1 אשמח לדעת מהם טווחי הערכים של הנ"ל ? (הבנתי שבבוגרים זה עד 15 או אפילו 20) אצלי התוצאה 10.5 AFP 2 האם מצריך בדיקה מקיפה ורחבה? כבד, בטן, מע' עיכול, גסטרו.. וכו' 3 האם יש מידע בספרות שמעיד על תוספי מזון כלשהם שיכולים להעלות את הAFP ? כמו שיש תרופות של מדללי דם לדוגמה שמעלות את רמתו 4 האם פירוק של רקמה פיברוטית/צלקטית יכולה לשחרר לזרם הדם את הפירוק החלבוני וכו' ולהראות נתון גבוה של AFP ? תודה מראש

24/06/2016 | 10:52 | מאת:

צריך לבדוק את הנורמה של המעבדה בה בוצעה בדיקה. לא ברור מדוע התבקשת לבצע את הבדיקה מלכתחילה. אין קשר להערות שלך. רק חזור על הבדיקה

24/06/2016 | 11:22 | מאת: שי

שלום רב, הבדיקה בוצעה בעקבות מיקרוקלציפיקציה באשכים, US בוצע ונמצא תקין, מרקר נלקח שוב ותוצאתו גבוהה, לכן הכיוון הבא זה כבד ואיברים פנימיים. עייני שוב בבקשה בשאלות ששאלתי. כי לא נתת תשובה עיניינית על אף אחת מהן וכולן שאלות חכמות ועניניות. אשמח לתשובה מפורטת !