שחמת מרתית ראשונית

דיון מתוך פורום  מחלות כבד

08/08/2014 | 17:21 | מאת: מיה

שלום, תוצאות בדיקת מיטוכונדריה אליה נשלחתי עקב תפקודי כבר גבוהים הראתה תוצאה גבוהה של 26.4 SGOT )AST( = 62 SGPT )ALT( = 92 Alkaline Phosphatase = 116 לטענת הרופא ALP תקין בכל הבדיקות בקופ"ח עד כה (אך אני אוסיף כי מבדיקה לבדיקה במגמת עלייה אם כי אכן בטווח). הופנתי לבדיקות הבאות בעוד חודשיים שלושה: אנטימיטוכונדריה, Immunoglobulins, Antinuclear AB Adults, ANCA (Vasculitis) Bat. האם זה מראה על התפתחות שחמת מרתית ראשונית? האם הבדיקות אליהן נשלחתי בעוד כחודשיים שלושה מספקות? האם במיקרה של חלילה מחלה זו לא רצוי וכדאי לתפוס אותה מוקדם ככל האפשר, ללכת למומחה לכבד ולעשות בדיקות נוספות אם יש צורך? תודה

10/08/2014 | 17:56 | מאת:

לא, עדיין לא.הבדיקות מספקות.גם מומחה לכבד יבקש את אותן הבדיקות. אם בכלל מדובר במחלה זאת המהלך שלה מאוד איטיולא ייגרם כל נזק.

10/08/2014 | 22:29 | מאת: מיה

תודה רבה על התגובה המהירה! תוכלי בבקשה לחדד האם המלצתך היא אם כך להמתין כחודשיים ולבצע שוב את הבדיקות לפני שאני פונה למומחה?