כבד וטחול

דיון מתוך פורום  מחלות כבד

07/12/2013 | 14:19 | מאת: דליה

בבדיקת c.t בתאריך 2.7.13 הראה שהכבד מוגדל בעל ציר אורך כ-20 סמ'',מרקם אחיד עם האדרה פריפרית בצורת משולש- מדובר האדרה טרנויטורית מה זה אומר? טחול ,טחול, לבלב,,אדרנליים וכליות הודגמו בגדר הנורמה בסיכום : הגדלה של הכבד. מהם הסיבות לכבד מוגדל ומה ההשלכות? בתאריך 12.11.13 עשיתי אולטרסאונד בטן שהראה כבד בגודל תקין מרקמו תקין ץ טחול ומרקם תקינים רושם לנגע הדי בגודל 1ץ2 ס''מ בקוטב התחתון של הטחות . רטרופריטונאום העליון: ללא הגדלה של בלוטות לימפה, ללא הרחבה של כלי הדם הגדולים לסיכום: נגע בטחול לשקול המשך בירור דרך c.t. מה זה אומר ומהם ההשלכות? אני מאוד מאוד מבולבלת ולא יודעת מה לעשות עם הממצאים המבלבלים של ה-c.t והאולטראסנד למי להאמין?

09/12/2013 | 11:49 | מאת:

אכן בעיה כשיש פער בין שתי בדיקות, אך כל אחת עם טכניקה שונה.יש מספר רב של גורמים להגדלת הכבד (עדיין גם לי ברור שישנה הגדלת כבד). בקשי הפנייה למרפאת כבד באיזור מגוריך