טרום סוכרת והשמנה

דיון מתוך פורום  סוכרת והשמנה

19/07/2012 | 12:35 | מאת: BIGIRL

שלום רב. אני בת 42. בעברי לידת תינוקת במשקל מעל 4 ק"ג בהיריון השני וסוכרת היריון בהיריון השלישי והאחרון. שמנה (BMI 37.5). לאימא יש NIDDM. בבדיקות הדם האחרונות נמצא גלוקוז בצום 114 ו-A1C 5.9. כבר מס' חודשים מנסה לרדת במשקל ללא הצלחה משמעותית. ברור לי שהסוכרת אורבת לי בפינה ובכל רגע היא עשויה להתפרץ, ואני מרגישה חסרת אונים ובמצוקה של ממש. רופא המשפחה שלל טיפול של פעם ביום במטפורמין (בנוסף לדיאטה ופעילות גופנית) והמליץ על ויקטוזה כתרופה ש"תעזור לך יופי לרדת במשקל אחרת תהיי חייבת ניתוח בריאטרי"... מיותר לציין שאני די חוששת מהטיפול הזה. אודה לחוות דעתך!

לקריאה נוספת והעמקה
30/07/2012 | 10:33 | מאת: BIGIRL

אודה לתשובה לשאלתי

שלום רב-ויקטוזה נותנים לאחר מטפורמין. יש ביניהם שיתןף פעולה-אני מציעה שתקבלי מטפרומין בלילה ובהמשך גם בבוקר לאחר אוכל. במקביל גשי תקבל יועץ ומעקב של דיאטנית ותתחילה ללכת ברגל. עדיין לא וקיטוזה זה טיפול חדיש והוא לא ראשון. בהצלחה!!

מנהלי פורום סוכרת והשמנה