באיזה תנאים טרום סוכרת היא הפיכה? וכיצד?

דיון מתוך פורום  סוכרת והשמנה

07/10/2009 | 00:03 | מאת: אלומה

לדר' חוליו שלום רב באחת מתגובותיך כתבת "ומפספסים את היכולת לאתר בזמן מצב הפיך של טרום סוכרת". מה הוא מצב של טרום סוכרת שהוא עדיין הפיך? וכיצד ניתך ליצור את ההיפוך הנ"ל? לאחרונה עשיתי מספר בדיקות דם לאחר שעתיים של ארוחה וקיבלתי תוצאות כגון: 136, 139, 149, 152 תלוי מה אכלתי ועד כמה התנועעתי? האם אני יכולה להפוך את המצב? כל בני משפחתי חולי סוכרת, אני פוחדת מהמחלה מחד, ומאידך מתקשה לשלוט בצורך בפחמימות (רעבה לעיתים קרובות), בת 50 עם עודף ממשקל/השמנה אודה על תשובתך בתקווה לבשורות טובות בתודה מראש אלומה

לאלומה שלום, אנשים לא הופכים להיות חולים בסוכרת מסוג 2 מהיום להיום. גם לא מהיום למחר. בדרך כלל עוברים תהליך הדרגתי ואיטי, במהלכו רמת הסוכר עולה מעט יותר מהנורמה, אך לא מספיק עדיין בכדי להגדיר סוכרת.במספרים: אדם עם רמת סוכר בצום (8 שעות לפחות), מתחת ל 100 מג% נחשב לבריא. אדם עם רמת סוכר בדם, באותם תנאים, מעל 126 מג% מוגדר כבר כלוקה בסוכרת. אנשים, להם רמת סוכר בצום כנ"ל מעל 100 אך פחות מ 126מ"ג%, לוקים במצב "טרום סוכרת" או ס.סמויה. המצב הזהבדרך כלל נמשך שנים רבות וכשאני מכנה אותו הפיך, הכוונה היא שהוא דו-כיווני. עלול להידרדר לסוכרת גלוייה, אך עשוי גם להיעלם ולחזור לנורמה. אדם היודע שלקה בס. סמוייה, יכול להתמודד ולהימנע מללקות בה.אדם שאינו מודע לכך שנמצא בשלב טרום סוכרתי, בדרך כלל ילקה בסוכרת גלוייה עם כל המשתמע מכך.

מנהלי פורום סוכרת והשמנה