שלום, רציתי לשאול שאלה בקשר

דיון מתוך פורום  סוכרת והשמנה

13/11/2009 | 11:08 | מאת: אלי

לתרופה בשם ריספרדל כתוב פה http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/ShArtPE.jhtml?itemNo=409752&contrassID=2&subContrassID=11&sbSubContrassID=0 2003 התפרסם מחקר שלפיו חולים הנוטלים תרופות אנטי-פסיכוטיות מהדור החדש נתונים בסיכון הגדול עד פי שלושה לעומת האוכלוסייה הרגילה ללקות בסוכרת סוג 2. האופן שבו התרופות האנטי-פסיכוטיות מגבירות את הסיכון ללקות בסוכרת אינו ברור לחוקרים בשלב זה. השאלה שלי, היא אם לאדם התפתח סכרת בגלל התרופה, זה נזק בלתי הפיך? או שברגע שמפסיקים עם התרופה כבר אין סוכרת? מי שלקח תרופה זו במשך שנה צריך להיות במעקב של סוכרת? אפילו אם הפסיק יש לו עכשיו סיכוי יותר גדול לפתח סוכרת? תודה רבה.

לאלי שלום, נכון כתבת. אלו תרופות העלולות לגרום לסוכרת. מהניסיון האישי שלי, אושפז ביחידה לטיפול נמרץ כללי חולה, עולה חדש בן 40, אשר החל ליטול תרופה דומה לזו שהזכרת מספר חודשים קודם, לא היה קודם ידוע כסוכרתי אולם בקרב בני משפחתו היו חולי סוכרת. החולה הגיע למיון עם סוכר בדם קרובה ל 1800מ"ג/ד"ל.( 1800, אין 0 מיותר).הייתה לו דרגת חומציות בדם שלרוב לא חיים(ph=6.5).לאחר כחודש שוחרר במצב טוב עם 4 זריקות אינסולין ביום. לאחר כחצי שנה הפסקתי לו את האינסולין וכעבור עוד חצי שנה נוספת, לא נזקק יותר גם לא לכדורים. מאז-בריא. אין להקיש ממקרה זה גם עבורך. כל מקרה הוא שונה אך יש סיכוי שהסוכרת שלך לא תחזור. חיוני ביותר לצורך זה, בנוסף לאי-נטילת תרופות מסוג זה, שלא תשמין.

מנהלי פורום סוכרת והשמנה