אינסולין וסוכר גבוה

דיון מתוך פורום  סוכרת והשמנה

25/11/2016 | 21:32 | מאת: סבטלנה

שלום, אמא שלי חולת סוכרת, היא מזריקה אינסולין אפידרה פעם-פעמיים ביום, לנטוס בערב לפני השינה. רמת הסוכר בדם מעל 200 כל יום. כשהיא הזריקה 4 פעמים ביום היה 170-180 מינימום כל יום. בנוסף היא חולה אונקולוגית וקשה לה להזריק 4 פעמים ביום. תור לאנדוקרינולוג בעוד חודשיים . האם יש סוגי אינסולין אחרים יותר יעילים ? מה אמורה להיות רמת הסוכר בדם לאחר אינסולין ? האם 170-180 זה תקין לאחר אינסולין ? האם הסכרת יכלה להיגרם כתוצאה מהטיפולים הכימוטרפיים, עירוי של סטרואידים כחלק מהטיפול ? הסוכרת החלה לאחר הטיפולים . מה ניתן לעשות במצב הזה על מנת לאזן את הסוכר ? היא לא אוכלת מתוק ומשתדלת לשמור על תזונה תקינה. ירדה קצת במשקל, אבל הסוכר לא יורד. אני ממש לא יודעת מה לעשות. תודה רבה

שלום רב, לא רשמת פרטים חשובים כגון הגיל של אמך, רמת HgA1c אחרון, ואם אמך סובלת מהיפוגליקמיות וכו. כל הנתונים האלה חשובים לקביעת מטרות סוכר בצום ואחרי ארוחות. לגבי סוגי אינסולין, לא תמיד סיבה לחוסר איזון היא סוג האינסולין. פעמים רבות יש אי התאמה במינון, זמן לא נכון של הזרקה, תדירות בדיקות סוכר נמוך וכו. מסיבות אלו אני ממליצה להתייעץ עם מומחה לסוכרת כדי לקבל תשובות מקצועיות. בהצלחה

מנהלי פורום סוכרת והשמנה