עליית סוכר פראית לאחר ארוחה דיאטטית

דיון מתוך פורום  סוכרת והשמנה

22/11/2016 | 15:38 | מאת: שאול

אנוכי בן 56, 178סמ על 115קג, סובל מסוכרת סוג-2 מגיל-40, מזריק 250-יח' בערך ביום של אינסולין הומלוג מהיר אחרי הארוחות, (בערך 120יח' אחרי ארוחה), עושה פעילות גופנית דיי רצינית ב-אליפטיקל 3-פעמים בשבוע ולא יורד ביכלל במישקל וה-המוגלובין A1C שלי בסביבות 5.3 פחות או יותר....אבל כניראה שזה ביגלל שיש לי כפעמיים או שלוש בשבוע תת-סוכר ולכן ה-A1C שלי יוצא מאוזן..... אני מבקש לדעת אם זה נורמלי שאחרי ארוחת-צוהוריים דיאטטית, עם 4פרוסות לחם קל, (38קל' לפרוסה), עם מריחת גבינה לבנה 5% שומן וכוס חלב. האם זה נורמלי שהסוכר שלי עולה שעה אחרי הארוחה לבסביבות 200 ויותר ושעתיים אחרי הארוחה יורד לבסביבות 150, ורק אחרי כשלוש שעות מיתאזן בערך על 100.... זה נורמלי אדוני? ואם לא-נורמלי, מה עוד אני יכול לעשות כדי לא למות בקרוב??? - בתודה מראש! - שאול

שאול שלום, ניתן לשנות את הרכב הארוחה כך שגם בשיא רמת הסוכר תהיה נמוכה יותר. למשל - נסה לוותר על כוס החלב אשר בסבירות גבוהה היא הגורם לעלייה המשמעותית בסוכר והוסף לארוחה שומן מהסוג הבריא (בלתי רווי) כמו שמן זית / אבוקדו / טחינה בהכנה ביתית. הצפי הוא כי רמת הסוכר שלך תעלה באופן מתון יותר עם שילוב השומן והפחתת החלב. מוזמן לדווח לי. בברכה

מנהלי פורום סוכרת והשמנה