השמנה הורמון גדילה ושינה

דיון מתוך פורום  סוכרת והשמנה

09/09/2016 | 17:44 | מאת: איתי

שלום מה החשיבות של הורמון גדילה במבוגרים (גילאי 3-40)? ומה השמעות של חסר? האם הורמון גדילה קשור לשינה? והאם דווקא לשנת הלילה או גם מי שישן ביום במקום בלילה? יש קשר בין השמנה להורמון גדילה? ואיך בודקים את זה? האם בדיקת GH מספיקה בשביל לשלול חוסר בהורמון גדילה אצל מבוגרים? IGF-1 יותר מדויק? ואם שניהם תקינים בבדיקת הדם, אפשר לומר בוודאות שאין חוסר? תודה ושבת שלום

שלום רב החשיבות של הורמון גדילה בגופינו יורדת עם גיל והירידה מתחילה מיד הסיום הגדילה. לציין כי הפרעות חיוביות מטבוליות כמו שמירה על lean body mass, השפעה על בנית ושמירת על מסת עצמות ופרופיל שומנים טוב ממשיכה עד גיל מאוחר. קיים קשר בין השמנה וחוסר הורמון גדילה. טיפול תחליפי בהורמון גדילה מוריד מסת שומן בעיקר בטנית. איבחן הראשוני של חוסר או עודף הורמון גדילה הוא בעזרת מדידת רמת הורמון IGF-1 בדם. לעיתים יש להוסיף בדיקת דם ל growth hormone או לבצע טסט דמני נוסף. בברכה

מנהלי פורום סוכרת והשמנה