מה המשוואה לעליה במשקל לחולי סכרת ?

דיון מתוך פורום  סוכרת והשמנה

14/08/2016 | 18:44 | מאת: מבולבל

א. להיות מאוזן לאכול מסודר ומעט ושמאוזנים מעלים במשקל? ב. לאכול יותר ודברים משמינים ולא תמיד לפי התפריט הבריא לחולי סוכרת ? האם שאני לא מאוזן לא אעלה במשקל ? קצת מתקשה להבין, ירדתי המון בהתפרצות המחלה , התאזנתי , קיבלתי תגובות רעות על הרזון והתחלתי לאכול קצת לא מבוקר כדי להשמין וזה לא עובד ? עזרה?

שלום מבולבל, אין משוואה אחידה לכולם לצורך עלייה במשקל ולכן אני ממליצה לך מאוד לפגוש דיאטנית באופן אישי על מנת לקבל את הסיוע האישי שיתאים לך באופן האידיאלי ביותר. האסטרטגיות לעלייה במשקל כוללות - איזון ברמות הסוכר, אכילה של תפריט מועשר בקלוריות (אך לאו דווקא ממקור פחמימתי וכן יש חשיבות שתאכל תפריט הבריא לסוכרתיים) והגדלת מסת השרירים באמצעות פעילות גופנית מתאימה. כאשר אתה לא מאוזן ורמות הסוכר בדמך גבוהות מאוד, הגוף מפריש סוכר דרך השתן ולכן אתה מאבד קלוריות בדרך זו וזה אחד המנגנונים לירידה במשקל. לסיכום, גש לקבל עזרה מדיאטנית מומחית בסוכרת על מנת ללמוד מהי התזונה הבריאה עבורך לסוכרת שגם תסייע לך לעלות במשקל. בהצלחה!

מנהלי פורום סוכרת והשמנה