שאלה לגבי גלוקומין ושחמת

דיון מתוך פורום  סוכרת והשמנה

28/06/2016 | 10:23 | מאת: יעלה

שלום, האם יש איסור ליטול גלוקומין למי שאובחן כחולה בשחמת הכבד, כאשר השחמת מאוזנת (תפקודי הכבד כרגע מאוזנים)? בברכה, יעלה

שלום יעלה, אין איסור מוחלט ליטול מטפורמין במצבים של שחמת הכבד אם כי נהוג להפסיק טיפול במטפורמין מכיוון שהתרופה מתפנה דרך הכבד ויש חשד לעליה בסיבוכים ובעיקר של חמצת לקטית. יחד עם זאת קיימים מחקרים שבדקו בהם חולים אשר כן המשיכו ליטול מטפורמין מכיוון שמדובר בתרופה מאד חיונית לחולים סוכרתיים. מחקרים אלה הראו כי החולים לא סבלו מיותר תופעות לוואי בהשוואה לחולים שהטיפול במטפורמין בהם הופסק, והם אפילו שרדו יותר. כמובן תלוי מה השלב של השחמת וגם מה הסיבה. בברכה

מנהלי פורום סוכרת והשמנה