סוכרת שהתגלתה בהריון

דיון מתוך פורום  סוכרת והשמנה

05/01/2017 | 09:42 | מאת: מאור מאור

שלום לאישתי התגלתה סוכרת במהלך החודש וחצי הראשון של ההריון ולטענת הרופאים זו לא סוכרת הריון אלא סוכרת, השאלה היא באילו טווחים של סוכר יכול להיווצר נזק לאיברי הגוף של האישה? אנו מאוד לחוצים יש לציין שהגלוקוז בחודש יולי היה 102, ובעת ההריון הגיע ל158 ו184 כל יתר בדיקות הדם שהיו במהלך השנים הראו גלוקוז לא יותר מ102 ייתכן שזו סכרת הריון בעל זאת?

שלום, אכן לאשתך היתה רמת סוכר בצום לא תקינה בטרימסטר ראשון. לכן, הערכת הרופאים כי היא סבלה מסוכרת או טרום סוכרת לפני כניסה להריון. על כך אפשר להחליט - או לוודא לפי רמות סוכר בצום לפני כניסה להריון ולפי רמת HbA1c במידה ובוצעה לפני הריון. לפי נתונים אלה אפשר להעריך לגבי רמת הסיכון את הפגיעה באברי מטרה כמו רשתית עיניים, כליות, עצבוב ואחרים ובעצם גם לגבי הסיכונים לעובר.

מנהלי פורום סוכרת והשמנה