בדיקת QST וביופסית עור לצביעת קצות עצב

דיון מתוך פורום  סוכרת והשמנה

14/11/2013 | 19:00 | מאת: מייק

שלום אני סכרתי סוג 2 קרוב ל 20 שנה . יש לי מספר שנים נימול בידיים וברגליים וברגל גם צריבות בכף הרגל והאצבעות. עשיתי בדיקת EMG שהראתה (ציטוט )"הנמכה קלה של משרעת סנסורית בעצבים אולנרים ללא עדות לנוירופתיה בעצבים העבים. מומלץ לנוכח תלונותיו על בדיקת QST". ראיתי מספר מקרים בפורום נוירולוגיה של אנשים סכרתיים שהיו להם צריבות בגפיים ובדיקות EMG ו QST לא הראו כלום אלא רק בדיקת "ביופסית עור לצביעת קצת עצב" הראתה נוירופטיה של העצבים הדקים. כדי לודא נוירופטיה האם כדאי לבצע ישירות את הביופסיה לדלג על בדיקת ה QST מכיון שבמקרים שראיתי תוצאת ה EMG ןה QST היו שליליות רק הביופסיה הראתה חיובי. האם הבדיקות הביופסיה וה QST כלולות בסל ואיפה עושים אותם במסגרת קופ"ח כללית או פרטי. תודה

17/11/2013 | 13:55 | מאת: ד"ר לאה לבין

שלום רב- בדיקת הביופסיה היא בדיקה פולשנית ו לא נעימה. לפי בדיקת EMG יש לך כנראה נאורופטיה פריפרית כתוצאה מסוכרת.אני מציעה לך לגשת לנאורולוג ולברר אצלו את האבחנה והטיפול בה.

מנהלי פורום סוכרת והשמנה