הרבה שאלות תודה מראש אם תענינה

דיון מתוך פורום  סוכרת והשמנה

05/10/2013 | 17:36 | מאת: משה

שלום כל השנים בצום רמת הסוכר 85 פלוס מינוס. והרשתי לעצמי לאכול שנים המון המון פיירות,-אך לא לגעת בסוכר ושאר המזיקים למינהם . שעתיים לאחר"העמסת" המון פרי בדיקה בבית כל השנים, כולל היום 100-118 השנה ( בן 65 , 50 קג , שאר המדדים מצויינים ) בצום 116 בבדיקה בקו"פח.בתקופה מתוחה אמנם, אך לאחר אכילת הרבה פרי ותפוחי אדמה יום קודם . "קשה " להפסיק פרי .לכן עשיתי כמה בדיקות: 1)בראשונה,אכלתי באותו היום רק ארוחה אחת,שהיתה מפיירות אחר הצהרים,התוצאות שעתיים אחרי :18 תאנים, 4סברס,אפרסמון,תפוח,אגס,מנגו,חומוס וטחינה - 115 למחרת בצום בבוקר 13 שעות לאחר הארוחה הזו - 103בדיקה שנייה:יום ללא פרי אבל למחרת בצום של 15 שעות לאחר תירגול קליל 94 3)בדיקה שלישית:4 תאנים אפרסמון גזר שקדים ואגוזים למחרת בצום 13שעות-100 4)בדיקה רביעית יום ללא פרי אבל הרבה אוכל.למחרת בצום של 17 שעות - 84 5)אחרי צום יום הכיפורים שברתי הצום בכמה כוסות מים וזהו. והרגשתי בסדר. למחרת כל היום מים ומיצי ירקות בלבד גזר סלק ו"כו. ביום השלישי בבוקר הייתי חלש מאד ובצום על הבוקר מדדתי הסוכר היה --67 א)מצטער על אורך ההודעה ב)מה דעתך על הנתונים? ג)האם ארוחות פיירות גדולות כאלו , פעם ,פעמיים בשבוע במשך שנים הם גרמו פתאום לעליית הסוכר? ד)האם לבדיקות בצום בבוקר משנה אם הן אחרי 8-10 שעות או 12 שעות? ה)האם אסור לי לצום יותר מיומיים?(עם או בלי מיצי ירקות)? ו)בדיקת המוגלובין ה1סי כדאי לעשות רק בעוד שלושה חדשים לפחות ,לאחר שאצמצם את כמויות הפרי ולא עכשיו שיראה מן הסתם רמה גבוהה.? תודה מראש על כל התשובות

07/10/2013 | 08:06 | מאת: ד"ר לאה לבין

שלום משה-בדיקת הסוכר בבוקר היא לאחר כ8 שעות צום. יש לך אי סבילות מסוימת לסוכר לכן לא רצוי להגזים בכות הפרות. צום ממושך אינו בריא. מציעה לקבל תפריט מסודר מדיאטנית

מנהלי פורום סוכרת והשמנה