נגישות
נגישות

עליית רמת הסוכר עקב לקיחת ססטינים

דיון מתוך פורום  סוכרת והשמנה

26/09/2013 | 22:24 | מאת: ליאור

שלום. רציתי לשאול האם הוכח כי תרופות ממשפחת הססטינים גורמים לעליית הסוכר בדם . כיצד ניתן לברר האם עליית הסוכר היא כתוצאה מהתרופות כגון : ליפיטור , קריסטור . אני לוקח תרופות ממשפחת הססטינים משנת 1995 ולאחרונה רמת הסוכר שלי עלתה ל-130 ואני חושב שיש קשר לתרופות . מה ההמלצה . תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. סטטינים עשוים לעלות את הסוכר במידה קטנה כ 5% . אצלך יש עליה של כ 30% מעל הנורמה בסוכר. כך שיש סבירות נמוכה שזה כתוצאה מסטטינים. ךדעתי אתה צריך לקבל טיפול לסוכר -מטפורמין בלילה.

03/11/2013 | 17:58 | מאת: ykv3

יש לי סכרת ם אני לוקחת כרום פיקולינט להורדת הסוכר . אני מוכרחה לקחת גם חומצה אלפא ליפואית? אני לקחת גם ויטמין E וגם Q10. בתודה תאריך:03.11.2013.

מנהלי פורום סוכרת והשמנה